• Eigen ontwerp & DTP afdeling
 • Spoedlevering mogelijk
 • Direct telefonisch advies
 • Gratis leenauto
 • Snelle reacties op vragen
 • Eigen ontwerp & DTP afdeling
 • Spoedlevering mogelijk
 • Direct telefonisch advies
 • Gratis leenauto
 • Snelle reacties op vragen

Airtex

Airtex naadloos behang plakken.

Kan ik naadloos behang zelf plakken? Jazeker dan kan antwoorden wij dan. De vraag is ben je handig en heb je de juiste gereedschappen en materialen.

Naast handigheid is mankracht belangrijk, soms zijn de rollen behang dusdanig groot, dat je het met twee mannen of vrouwen gewoonweg niet red. Je hebt altijd een derde persoon nodig die spullen aangeeft of kan aanwrijven op plekken waar je net niet bij kan vanaf een ladder of trap.

De belangrijkste gereedschappen bij Airtex (merknaam) naadbehang zijn grote rakels, de juiste lijm en genoeg scherpe mesjes, wij hebben de voorkeur voor mesjes van Olfa (merknaam).

Voordat je begint voor genoeg ruimte, een rol naadloos airtex behang is vaak 3 meter lang en moet een stuk worden afgerold of worden omgerold. Onze stelling is altijd 3 meter vanaf de muur vrij te hebben, zodat je genoeg werkruimte hebt.

Wanneer je het gereedschap hebt klaargelegd, de lijm klaar staat en de werkruimte op orde hebt, kun je beginnen. Vergeet niet de plinten af te plakken en stucloper neer te leggen. Je werkt met lijm en dat maakt vlekken.

Google Beoordelingen
4.9
Gebaseerd op 36 beoordelingen
js_loader

Airtex

Meer informatie?

Neem contact met ons op via de e-mail of telefoon. Wij staan u graag te woord.

Efficiënt behangen met lijm: Tips en technieken

Wij beginnen afhankelijk van het beeld en de muur meestal in de linker bovenhoek. Smeer de lijm met behulp van een vachtroller en blokkwast (voor de randjes) op de muur. Denk vooruit als het om het aanbrengen van de lijm gaat. Bij een stuk van 3 meter tot 4 meter doen wij de gehele muur in een keer van lijm voorzien. Voor langere stukken doen wij het vaak in twee keer.

Positioneer het stuk naadloos behang gelijk aan het plafond op de muur, let op een plafond is vaak scheef. De producent zorgt er altijd voor dat je genoeg behang hebt om geen kieren over te houden. Meestal is dit 10 cm rondom groter dan dat je hebt besteld. Zo kun je door te schuiven de gehele muur bedekken.

Zodra je de behang aanwrijft blijft het plakken tegen de muur. Maak je geen zorgen de lijm is nog niet droog en het behang is nog te verplaatsen.

naadloosbehang-hoofddorp-doe-reclame

Nadat het naadbehang airtex is geplaatst moet je het schoonsnijden. Dit doe wij vaak met een kleine rakel en een mesje (zie filmpje) bij de horizontale delen en in ‘binnen’ hoeken. Neem de tijd, dat geeft het mooiste resultaat. Zorg wel dat je mespuntje scherp is, anders beschadig je het behang bij het snijden. De verticale ‘buiten’ hoeken snijden wij langzaam langs de hoek, bij oneffenheden is dit moeilijk maar blijf rustig. Succes!!

airtex-naadloos-behang-doe-reclame (1)

  Offerte aanvragen

  Laat uw gegevens achter, dan nemen we zo snel mogelijk contact met u op.