• Eigen ontwerp & DTP afdeling
 • Spoedlevering mogelijk
 • Direct telefonisch advies
 • Gratis leenauto
 • Snelle reacties op vragen
 • Eigen ontwerp & DTP afdeling
 • Spoedlevering mogelijk
 • Direct telefonisch advies
 • Gratis leenauto
 • Snelle reacties op vragen

Aanleverspecificaties

Kan ik zelf een ontwerp aanleveren?
Ja dit is mogelijk maar het ontwerp dient wel in een EPS, PDF, A.I. en of CDR lijncontour bestandformaat te worden aangeleverd.

Met welk programma kan ik een eigen ontwerp maken?
Het maken van een eigen ontwerp kunt u het beste in Adobe Illustrator of Coreldraw doen.

Wat betekent 1/0, 2/0, 4/0, 4/4 enz.?
De juiste en precieze schrijfwijze onder de productbeschrijving is bv. 4/1-kleurig ISO-Skala /zwart. Dit staat voor het gebruikte kleurenpallet voor voor- en achterkant. Het cijfer (in ons voorbeeld “4”) voor de schuine streep (/), wil zeggen dat de voorkant is samengesteld uit de vier grondkleuren ( C yan, M agenta, Y ellow, en Blac k = CMYK).Hier wordt ook vaak gesproken over full color. Het cijfer (in ons voorbeeld “1”) na de schuine streep (/) staat normaalgezien voor zwart. Toch worden uitzonderlijk ook andere kleuren gebruikt, die dan apart extra worden weergegeven:
Voorbeeld: 2 / 1-HKS = HKS 90, zwart / zwart

Wat betekent CMYK?
Bij het vierkleuren procédé en het offsetdruk procédé kan bijna elke kleurschakering met behulp van de vier grondkleuren C yan, Magenta, Y ellow en B lack bereikt worden. Offsetdrukkers verwerken tot 300 dpi (dots per inch) en garanderen een zeer hoge kwaliteit van het printproduct.

Wat betekent RGB?
De meeste computerbeeldschermen maken voor het weergeven van kleuren gebruik van een overlapping van drie grondkleuren: de RGB-kleuren: R ed, G reen, B lue (rood, groen, blauw). Die kleuren kunnen elk een willekeurige helderheid van 0 tot 256 aannemen. Op die manier kunnen RGB-beeldschermen tot 16,7 miljoen (256 x 256 x 256) kleuren weergeven. Wanneer u echter een bestand voor een offsetdruk voorbereidt, moet u in uw programma (Photoshop, Illustrator, Indesign enz.) gebruik maken van de CMYK-Modus.

Wat betekent Tiff of Tif?
*.tiff of *.tif zijn beide grafische bestandsformaten waarin u ons uw bestanden kan te sturen. Tiff/Tif staat voor T agged I mage F ile Format.

Wat betekent jpeg, jpg?
*.jpeg of *.jpg zijn beide grafische bestandsformaten waarin u ons uw bestanden kan sturen. Het is zeer gecomprimeerd en daarom uitstekend voor online-overbrenging. Jpeg /jpg staat voor J oint P hotographic E xperts G roup.

Wat betekent eps?
Encapsulated Post Script (EPS) is een bestandsformaat waarin u ons uw bestanden kan sturen. EPS wordt gebruikt om vectorgrafieken, geformateerde tekst, rastergrafieken met tussentinten en hele pagina layouts op te slaan.

Met welke programma’s kan ik mijn bestanden maken?
In principe zijn alle gangbare programma’s (Illustrator, Indesign, Coreldraw enz.) bruikbaar, zolang u uw bestanden in een van de volgende vier bestandsformaten opslaat:
– jpeg (jpg),
– tiff (tif),
– pdf (ISO PDF/X- 1a: 2001) oder
– eps, a.i., pdf en of cdr

Hoe weet ik of mijn bestanden geschikt zijn om te drukken?
Wanneer u niet zeker bent of uw bestanden geschikt zijn om te drukken, kan u bij de bestelling onder “Producteigenschappen” het veld “Controle van de bestanden” aanklikken. We controleren dan uw bestanden en nemen indien nodig contact met u op.

Waarom ziet mijn product er gedrukt anders uit dan op mijn beeldscherm?
Een computerbeeldscherm maakt voor het weergeven van kleuren gebruik van het RGB-systeem, een offsetdrukker maakt gebruik van het CMYK-systeem. De twee systemen zijn zeer goed ontwikkeld, maar toch is niet elke kleur in beide systemen dezelfde. Anders gezegd: een kleur op het scherm ziet er steeds een beetje anders uit dan de kleur op het afgewerkte printproduct. Daarom moeten uw bestanden om gedrukt te kunnen worden, in uw beeldverwerkingsprogramma in de CMYK-modus opgeslagen worden.

Waarom moet ik een extra marge toevoegen?
Afhankelijk van de snijmachines kan het gebeuren dat er aan de randen van uw gedrukt bestand een verschil is van ongeveer 1 mm. Daarom verschilt het formaat van het bestand met het eindformaat ongeveer 2 mm (1 mm aan elke kant). Op die manier is het mogelijk om kleine verschillen bij te werken en uw product in een mooie vorm af te leveren. Lettertekens moeten minstens 3 mm van de rand staan, zodat deze nadat ze gesneden zijn niet aan de randen “kleven”.

  Offerte aanvragen

  Laat uw gegevens achter, dan nemen we zo snel mogelijk contact met u op.